Filo su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su vištiena

Apie filosofinę tešlą jau seniai rašoma senose kulinarinėse knygose. Pirmą kartą apie ją užsimenama IV-V a. senovės romėnų kulinarijos receptų rinkinyje "Apicius". Jame aprašomi patiekalai, kurie buvo gaminami iš plonų neraugintos duonos lakštų, sluoksniuotų su vištienos, ožkos sūrio ir kedro riešutų įdaru. Kitas paminėjimas randamas VIII a. asirų receptuose, jie ruošė saldų patiekalą iš filo. Šis receptas yra šiuolaikinė senovės romėnų kulinarijoje aprašyto patiekalo versija.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
264 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su vištiena Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus, įkaitinkite, sudėkite vištienos filė ir svogūnus, troškinkite 10 minučių, pasūdykite, pagardinkite pipirais, troškinkite dar 15 minučių. Dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, vištieną ir svogūnus, petražoles ir krapus.

Žingsnis 2

Filo su vištiena Žingsnis 2
Suvyniokite suktinukus ir iškepkite. Kiekvieną tešlos lakštą patepkite sviestu. Uždenkite antru lakštu. Įdarą padalykite į tris dalis. Ant kiekvieno filė lakšto dėkite įdaro, suvyniokite, aptepkite kiaušinio tryniu ir apibarstykite aguonomis. Kepkite orkaitėje 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos