Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su vištienos blauzdelėmis
Plona, elastinga fillo tešla atkeliavo pas mus iš Viduržemio jūros regiono. Ji dažniausiai naudojama Balkanų virtuvėje, tačiau kiekviename regione ji vadinama skirtingai. Turkijos virtuvėje tokia tešla vadinama yufka, Egipte - gollash, o buvusioje Jugoslavijoje - kore. Filo su vištienos blauzdelėmis yra sotus ir netradicinis užkandis bet kokiam šventiniam renginiui. Paimkite blauzdas atšaldytas ir naudokite parduotuvėje nupirktą filo, bus ne tik skanu, bet ir greita.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Į dubenį su vištienos blauzdelėmis suberkite vištienos prieskonius su ciberžole, druska, pipirais ir kruopščiai apvoliokite mišinyje. Į dubenį su vištiena sudėkite česnaką. Išmaišykite ir palikite apie pusvalandį, kad pritrauktų.
Žingsnis 2
Iškepkite blauzdas. Įkaitinkite keptuvę, iš anksto pateptą augaliniu aliejumi. Sudėkite blauzdas ir kepkite 10-12 minučių, kartkartėmis apversdami. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Supjaustykite maždaug 30x15 cm dydžio stačiakampiais, neatskirdami jų vienas nuo kito. Tešlą sudėkite į krūveles po du ar tris lakštus. Aptepkite ištirpintu sviestu.
Žingsnis 4
Suformuokite ir paruoškite suktinukus. Atvėsusią vištieną atskirkite nuo kaulo ir smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su žolelėmis ir dėkite įdarą ant sviestu pateptų tešlos juostų, palikdami šiek tiek tešlos kraštuose, kad būtų galima užlenkti. Suvyniokite suktinukus, užlenkdami tešlą šonuose. Suktinukus išdėliokite ant sviestu pateptos kepimo skardos. Kepkite orkaitėje apie 25-30 minučių.
Kategorijos