Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su vištienos krūtinėle
Kasdieniniame darbo šurmulyje dažnai norisi paprasto, bet skanaus naminio valgio, kuriam paruošti reikia nedaug laiko. Mini filo suktinukai su vištienos krūtinėle - maistinga alternatyva nesubalansuotiems užkandžiams bėgant. Tokį patiekalą patogu paruošti ryte pusryčiams arba patiekti romantiškai vakarienei kaip užkandį. Paimkite atšaldytą vištienos krūtinėlę. Jos paviršius turi būti lygus ir blizgantis, o kvapas - šiek tiek saldokas, be jokių pašalinių priemaišų.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į smulkintą vištienos krūtinėlę suberkite prieskonius, druską, pipirus ir išmaišykite. Įkaitinkite saulėgrąžų aliejumi pateptą keptuvę ir kepkite mėsą, kol iškeps, apie 10-12 min. Suberkite smulkintas žoleles, česnaką, išmaišykite, palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Kol įdaras aušta, paruoškite tešlą. Filo lakštus supjaustykite stačiakampiais, neatskirdami jų vienas nuo kito. Padalykite į gabalėlius po 2-3 lakštus, paviršių patepkite ištirpintu sviestu.
Žingsnis 3
Suformuokite mini ritinėlius ir iškepkite. Ant sviestu pateptų tešlos juostelių paskirstykite maždaug 1 valgomąjį šaukštą įdaro, palikdami vietos kraštams užlenkti. Suvyniokite suktinukus, užlenkdami tešlą šonuose. Viršų pabarstykite sezamo sėklomis, sudėkite ant kepimo skardos, patepkite trupučiu aliejaus ir 15-20 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos