Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su vištienos krūtinėlės filė
Pabandykite pagaminti sotų ir minkštą vištienos krūtinėlės ir fillo tešlos pyragą su daržovėmis. Atšaldyta vištienos filė šaldytuve išsilaiko apie 3-5 dienas. Norėdami prailginti galiojimo laiką, galite ją laikyti ledo gabalėliuose: į dubenėlį įdėkite ledo, ant viršaus sudėkite vištieną ir dar vieną ledo sluoksnį. Ledas neištirps šaldytuve ir padės vištienai ilgiau išlikti šviežiai nesušalus. Laikydami vištieną lede naudokite uždaromus indus, nes jie lengvai sugeria kvapus.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Krūtinėlės filė supjaustykite plonais griežinėliais. Įkaitintą keptuvę patepkite alyvuogių aliejumi ir ant didelės ugnies 3 min. kepkite vištieną. Sudėkite supjaustytas daržoves, suberkite karį, papriką ir balzaminį actą. Išmaišykite, uždenkite ir maišydami kepkite 3 minutes. Pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Surinkite ir iškepkite pyragą. Penkis filo tešlos lakštus patepkite ištirpintu sviestu. Viršutinį tešlos sluoksnį palikite neapteptą. Tešlą sudėkite į formą. Tolygiai paskirstykite įdarą ant formos. Likusius tris tešlos lakštus patepkite sviestu ir uždėkite ant pyrago, sutvirtindami kraštus. Pyragą kepkite apie 20 minučių.
Kategorijos