Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su vištienos kumpiu.
Iš lengvos fillo tešlos ir vištienos kumpio pagamintas pyragas maloniai nustebins sodriu ir švelniu skoniu. Šiame patiekale esantis vištienos mėsos ir grybų įdaras yra labai maistingas ir nekaloringas, o fillo tešlos sluoksniai suteikia pyragui oro. Nepaisant ilgo mėsos paruošimo pyragui, receptas nėra sudėtingas. O jei mėsą išvirsite iš anksto, procesas užtruks daug trumpiau.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos šlauneles. Įdėkite šlauneles į verdantį vandenį, pasūdykite ir virkite apie valandą, kol mėsa pradės atsiskirti nuo kaulo. Tada nuimkite mėsą nuo kaulo, atskirkite riebalus. Smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Paruoškite grybus. Kol vištienos šlaunelė verda, paruoškite grybų įdarą. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą. Tada sudėkite atšildytus arba šviežius grybus ir maišydami kepkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite petražoles ir išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Ištepkite formą ištirpintu sviestu ir perklokite 10 fillo tešlos lakštų, atsargiai paskirstykite juos ant dugno ir sienelių, palikdami mažus kampučius kabančius žemyn ir sutepdami sluoksnius sviestu. Formos dugną uždenkite keliais folijos sluoksniais.
Žingsnis 4
Iškepkite filo su kumpiu ir grybais. Sumaišykite paruoštą ir supjaustytą mėsą su grybų įdaru. Sudėkite mėsą ir grybus ant tešlos, uždenkite likusiais tešlos lakštais. Gražiai išdėliokite kabančius kampučius ant paviršiaus ir patepkite sviestu. Pyragą kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Po 15-20 minučių, kai pyragas šiek tiek atvės, išimkite iš formos.
Kategorijos