Filo su vištienos pėdutėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su vištienos pėdutėmis

Švelni vištienos blauzdelė kartu su pomidorais ir sūriu užkariaus gurmanus. Pomidorai patiekalui suteiks sultingumo, o švelni vištienos šlaunelių mėsa su sūriu - aromato ir ryškaus skonio. Filo tešla dėl savo daugiasluoksniškumo ir oro nesutrikdys įdaro skonio, bet jį subtiliai pabrėš. Dažniausiai patiekalas ruošiamas su bulvių koše ir grybais. Tačiau yra ir lengvesnių gaminimo variantų.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
278 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Filo su vištienos pėdutėmis Žingsnis 1
Paruoškite vištienos šlauneles. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir sudėkite vištienos šlauneles. Kepkite 15 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Filo su vištienos pėdutėmis Žingsnis 2
Paruoškite kojas iš fillo tešlos. Tešlą supjaustykite į 4 kvadratėlius. Į kiekvieną kvadratėlį įdėkite maždaug po 1 valgomąjį šaukštą pomidorų ir sūrio. Vertikaliai padėkite vištienos koją. Užlenkite fillo lakšto kraštus, viršuje suriškite virvele. Aptepkite kiaušinio tryniu. Išdėliokite gabalėlius ant kepimo skardos ir kepkite 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, sluoksniuotos tešlos gaminiai, vaisių desertai, grietinėlės ir pieno desertai, paprasta, bendri alergenai, braškių sezonas, receptų knyga, kepimas su grietine, kepimas su sūriu, kepimas su varške, kepimas su kakava, kepimas su vaisiais

Kategorijos