Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su vištienos pėdutėmis
Švelni vištienos blauzdelė kartu su pomidorais ir sūriu užkariaus gurmanus. Pomidorai patiekalui suteiks sultingumo, o švelni vištienos šlaunelių mėsa su sūriu - aromato ir ryškaus skonio. Filo tešla dėl savo daugiasluoksniškumo ir oro nesutrikdys įdaro skonio, bet jį subtiliai pabrėš. Dažniausiai patiekalas ruošiamas su bulvių koše ir grybais. Tačiau yra ir lengvesnių gaminimo variantų.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos šlauneles. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir sudėkite vištienos šlauneles. Kepkite 15 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite kojas iš fillo tešlos. Tešlą supjaustykite į 4 kvadratėlius. Į kiekvieną kvadratėlį įdėkite maždaug po 1 valgomąjį šaukštą pomidorų ir sūrio. Vertikaliai padėkite vištienos koją. Užlenkite fillo lakšto kraštus, viršuje suriškite virvele. Aptepkite kiaušinio tryniu. Išdėliokite gabalėlius ant kepimo skardos ir kepkite 25-30 minučių.
Kategorijos