Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su žąsiena
Daugelis žmonių tikriausiai ne kartą yra girdėję apie filo tešlą. Šis produktas atsirado Graikijoje ir pamažu paplito visame pasaulyje. Filo tešla tokia universali dėl savo neutralaus skonio, todėl tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems kulinariniams šedevrams gaminti. Pyragas iš geriausios fillo tešlos su žąsiena - kilnus patiekalas, tinkantis bet kokiai ypatingai progai. Jaunos ir šviežios žąsies oda yra šiek tiek gelsvos spalvos su rausvu atspalviu, o riebalų sluoksnis visada skaidrus.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Mėsos gabalėlius kartu su svogūnais sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir čiobrelių. Gerai išmaišykite faršą.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Atidarykite fillo tešlos pakuotę ir atsargiai ištraukite 2 lakštus. Patepkite paviršių alyvuogių aliejumi ir arčiausiai esančioje pusėje, 1,5-2 cm nuo krašto, sudėkite faršą. Suvyniokite vamzdelį ir tokiu pat būdu pakartokite procedūrą su kitais tešlos lakštais.
Žingsnis 3
Surinkite pyragą. Apskritą kepimo indą ištepkite sviestu ir suvyniotus vamzdelius išdėliokite sraigės forma - pirmąjį vamzdeliuką įdėkite į indo vidurį su žiedu, o kitus išdėliokite aplink jį.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Įmuškite kiaušinį ir aptepkite juo pyragą. Jei norite, apibarstykite sezamo sėklomis ir siųskite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min. Kai atsiras auksinė plutelė, ištraukite formą iš orkaitės.
Kategorijos