Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su žiediniais kopūstais
Žiediniai kopūstai yra dietinis produktas, kurį organizmas geriau virškina nei kitų rūšių kopūstus. Baltagūžiai kopūstai vadinami žiediniais kopūstais dėl paprastos priežasties: valgomos daržovės "gėlės", o ne lapai. Skirtingai nei baltagūžiuose kopūstuose, juose yra dvigubai daugiau baltymų ir vitamino C. Žiediniai kopūstai kulinarijoje gali būti savarankiškas ingredientas ir priedas prie mėsos ir ryžių, kitų daržovių ir jūros gėrybių. Iš jo taip pat gaminami skanūs ir kartu lengvai paruošiami pyragai.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago įdarą. Į keptuvę supilkite aliejų, pastatykite ant ugnies. Sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite, maišydami kepkite kelias minutes. Į daržoves sudėkite kopūstus ir kepkite dar porą minučių, kol kopūstų tūris sumažės. Sudėkite pomidorų pastą, druską ir pipirus. Troškinkite daržoves 10-20 minučių, kol daržovės suminkštės. Įdarui sumaišykite pieną ir kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Suplakite šakute arba mikseriu.
Žingsnis 2
Pagaminkite sraigės formos pyragą. Ant stalo padėkite vieną tešlos lakštą. Ant vieno tešlos krašto dėkite 2 valgomuosius šaukštus daržovių įdaro. Susukite tešlą į ritinį. Į formos vidurį įdėkite mažą sraigę. Tada suvyniokite tešlos ritinėlius su įdaru ir išdėliokite juos, suformuodami ratą, vieną po kito, kad gautųsi didelė sraigė. Įdarykite pyragą kiaušinio įdaru. Pašaukite į įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos