Publikavimo data: 2024-06-23
Filonas ir sūris
Filo - tai plona tešla iš Graikijos, kuri yra nerauginta ir turi mažiausiai riebalų. Kepant ji gražiai apskrunda, įgauna gardžią plutelę ir apetitą keliantį traškumą, o įdarą galima puikiai pagardinti sūriu, pavyzdžiui, feta ar goudos. Vartojant sūrį ne tik pagerėja apetitas, bet ir dėl gausaus baltymų ir aminorūgščių kiekio sustiprėja imuninė sistema. Feta sūris suteiks maloniai rūgštaus ir sūraus skonio, o gouda - švelnaus kreminio skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą ir įdarą. Į tinkamą dubenį sudėkite tarkuotą sūrį, suberkite fetą, pabarstykite džiovintomis žolelėmis ir išmaišykite. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir įpilkite aliejaus. Išmaišykite mišinį ir gerai išplakite.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Ant kiekvieno tešlos lakšto užtepkite sūrio įdaro, sulenkite į akordeoną ir sudėkite vieną ant kito. Įdarytus akordeonus sudėkite ant kepimo skardos. Ant viršaus užtepkite likusį sūrio ir pieno bei kiaušinių įdarą. Dėkite į orkaitę ir kepkite 30-40 minučių, kol suminkštės ir paruduos. Tada išimkite iš formos.
Kategorijos