Filonas ir sūris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filonas ir sūris

Filo - tai plona tešla iš Graikijos, kuri yra nerauginta ir turi mažiausiai riebalų. Kepant ji gražiai apskrunda, įgauna gardžią plutelę ir apetitą keliantį traškumą, o įdarą galima puikiai pagardinti sūriu, pavyzdžiui, feta ar goudos. Vartojant sūrį ne tik pagerėja apetitas, bet ir dėl gausaus baltymų ir aminorūgščių kiekio sustiprėja imuninė sistema. Feta sūris suteiks maloniai rūgštaus ir sūraus skonio, o gouda - švelnaus kreminio skonio.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
319 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filonas ir sūris Žingsnis 1
Paruoškite faršą ir įdarą. Į tinkamą dubenį sudėkite tarkuotą sūrį, suberkite fetą, pabarstykite džiovintomis žolelėmis ir išmaišykite. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir įpilkite aliejaus. Išmaišykite mišinį ir gerai išplakite.

Žingsnis 2

Filonas ir sūris Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Ant kiekvieno tešlos lakšto užtepkite sūrio įdaro, sulenkite į akordeoną ir sudėkite vieną ant kito. Įdarytus akordeonus sudėkite ant kepimo skardos. Ant viršaus užtepkite likusį sūrio ir pieno bei kiaušinių įdarą. Dėkite į orkaitę ir kepkite 30-40 minučių, kol suminkštės ir paruduos. Tada išimkite iš formos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos