Publikavimo data: 2024-06-23
Filonas keptuvėje
Filo - tai elastinga tešla be mielių. Ją galite pasigaminti patys arba nusipirkti paruoštą parduotuvėje. Su šia tešla visi kepiniai, saldūs ir nesaldūs, būna skanūs ir traškūs. Filo galima kepti orkaitėje, taip pat puikiai tinka kepti keptuvėje. Iš šios tešlos kepami gardūs blyneliai su varškės ir rūgštynių įdaru. Puiku, jei rūgpienis bus naminis.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Varškę sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Suberkite cukrų ir druską, kruopščiai išmaišykite arba išplakite mikseriu iki vientisos masės. Į varškės masę suberkite sultenes, dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite blynus. Tešlą paskirstykite ant stalo, vieną lakštą dėkite ant kito. Vidinį sluoksnį patepkite sviestu. Į lakšto vidurį sudėkite varškės įdarą, suvyniokite į voką. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Dėkite blynelius, kepkite juos iš abiejų pusių, kol paruduos, maždaug po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos