Publikavimo data: 2024-06-23
Filonas mikrobangų krosnelėje
Sraiges su sūriu iš filo tešlos galima lengvai paruošti mikrobangų krosnelėje. "Filo" graikiškai reiškia "lakštas". Jai paruošti miltai sumaišomi su vandeniu ir alyvuogių aliejumi, ilgai minkomi ir iškočiojami iki popieriaus storio. Tai gana darbui imlus procesas, kuriam reikia laiko ir tam tikrų įgūdžių. Kad būtų patogiau, galima naudoti parduotuvinę tešlą, kurią prieš darbą reikia atitirpinti šaldytuve. Pageidautina užkandžiui imti kietąjį sūrį, jis lengviau išsilydo.
Žingsnis 1
Suformuokite sraiges. Paimkite tešlos lakštą ir patepkite jį ištirpintu sviestu. Tolygiu sluoksniu užpilkite tarkuoto sūrio, palikdami po 2-3 cm iš kiekvienos pusės. Suvyniokite tešlą su įdaru į "dešrelę". Pradėkite vynioti gabalėlį, o kai iki lakšto krašto liks 10 cm, užlenkite kraštus. Tada dešrelę suvyniokite iki galo. Suvyniokite sraigę ir dėkite į pergamentiniu popieriumi išklotą lėkštę, viršų patepkite aliejumi. Procedūrą pakartokite su likusiais tešlos lakštais.
Žingsnis 2
Paruoškite sraiges. Kepkite sraiges 800 W mikrobangų krosnelėje 3 minutes, tada patikrinkite, ar jos iškepusios, ir, jei reikia, kepkite dar 1-2 minutes.
Kategorijos