Publikavimo data: 2024-10-23
Filonas su briedžio mėsa
Kai vištiena, kiauliena ir jautiena nusibosta, norisi išbandyti ką nors rafinuotesnio ir neįprasto. Pavyzdžiui, briedžio mėsą. Nebijokite jos paruošimo, nes jokių ypatingų manipuliacijų atlikti nereikėtų. Briediena laikoma labai švaria, nes briedis yra miško gyvūnas, kurio mėsa nėra niekaip apdorojama. Be to, joje yra mažai kalorijų ir ji rekomenduojama lieknėjant. Pabandykite šią mėsą gaminti fillo tešloje.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Saulėgrąžų aliejuje pakepinkite susmulkintą svogūną, kol pusiau apkeps. Sudėkite virtą maltą mėsą. Išmaišykite. Į maltą mėsą įpilkite kiaulienos lašinių, česnako, druskos ir pipirų. Dar kartą išmaišykite. Troškinkite 3-4 minutes. Supilkite grietinėlę ir troškinkite dar 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Ant kepimo skardos padėkite kepimo pergamento lakštą, o ant viršaus - tešlos lakštą. Tešlos lakštą patepkite sviestu. Tada į vidurį sudėkite maltinukus ir suvyniokite į voką. Pakartokite su kitu lakštu.
Žingsnis 3
Iškepkite mėsą tešloje. Aptepkite vokų viršų sviestu ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Kategorijos