Publikavimo data: 2024-06-23
Filonas su druska
Filo - tai tešla be mielių, gaminama iš vandens, miltų, druskos ir alyvuogių aliejaus. Šios tešlos paslaptis glūdi ne tiek jos sudėtyje, kiek paruošimo technikoje. Pavyzdžiui, po minkymo ją reikia plakti ant stalo, kad išbrinktų glitimas ir tešla taptų lankstesnė. Be to, filo tešla iš pradžių tik iškočiojama, paskui ištempiama rankomis. Nepamirškite iškočiotų tešlos lakštų uždengti drėgnu rankšluosčiu, nes filo linkęs greitai išdžiūti.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Supilkite karštą vandenį į dubenį, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Leiskite vandeniui atvėsti iki kambario temperatūros. Supilkite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis. Išplakite iki vientisos masės. Miltuose padarykite įdubimą, supilkite skystį ir šaukštu maišykite tešlą, kol ji sunkiai maišysis. Padėkite tešlą ant stalo.
Žingsnis 2
Suformuokite tešlą. Pabarstykite stalą ir rankas miltais ir 2 min. plakite tešlą prie stalo. Tada padalykite ją į 3 dalis, iš kurių suformuokite rutuliukus, pabarstykite juos miltais, uždenkite maistine plėvele ir palikite 60 minučių. Tada kiekvieną rutuliuką iškočiokite ir ištempkite, kol tešla taps maždaug 1 mm storio.
Žingsnis 3
Iškepkite filo. Pirmąjį tešlos lakštą patepkite sviestu ir dėkite ant kepimo skardos. Tą patį pakartokite su likusiais lakštais. Kepkite orkaitėje 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Išimkite iš orkaitės, supjaustykite porcijomis, papuoškite plakta grietinėle ir apšlakstykite medumi.
Kategorijos