Publikavimo data: 2024-06-23
Filonas su kokosu
Filo su kokosais - tai lengvas desertas, pagamintas iš lengvos tešlos, nustebinsiantis mažu kalorijų kiekiu ir švelniu kokosų skoniu. Su filo tešla reikia dirbti greitai, nes ji akimirksniu išdžiūsta. Tačiau jos traški tekstūra suteikia kepiniams ypatingos vertės, o neutralus skonis netrukdo įdaro privalumams. Prieš kepdami įsitikinkite, kad orkaitė įkaitinta iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Žemesnėje temperatūroje tešla neiškeps.
Žingsnis 1
Išimkite 3 filo lakštus iš pakuotės ir kiekvieną lakštą supjaustykite į 6 vienodus stačiakampius. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos filo lakštus. Apšlakstykite ištirpintu sviestu, pabarstykite cukraus pudra ir kokoso drožlėmis. Kiekvieną stačiakampį uždenkite kitu tešlos sluoksniu, pakartokite tą pačią procedūrą. Dėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Puode užvirinkite karvės pieną ir kokosų pieną. Atskirkite nuo kiaušinių trynius ir išplakite juos iki vientisos masės su krakmolu ir cukrumi. Toliau plakite ir supilkite karštą pieną į dubenį. Mišinį išplakite iki vientisos konsistencijos, tada pastatykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami virkite 8-10 minučių. Nuimkite kremą nuo viryklės ir atvėsinkite.
Kategorijos