Filonas su kokosu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filonas su kokosu

Filo su kokosais - tai lengvas desertas, pagamintas iš lengvos tešlos, nustebinsiantis mažu kalorijų kiekiu ir švelniu kokosų skoniu. Su filo tešla reikia dirbti greitai, nes ji akimirksniu išdžiūsta. Tačiau jos traški tekstūra suteikia kepiniams ypatingos vertės, o neutralus skonis netrukdo įdaro privalumams. Prieš kepdami įsitikinkite, kad orkaitė įkaitinta iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Žemesnėje temperatūroje tešla neiškeps.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
258 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Filonas su kokosu Žingsnis 1
Išimkite 3 filo lakštus iš pakuotės ir kiekvieną lakštą supjaustykite į 6 vienodus stačiakampius. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos filo lakštus. Apšlakstykite ištirpintu sviestu, pabarstykite cukraus pudra ir kokoso drožlėmis. Kiekvieną stačiakampį uždenkite kitu tešlos sluoksniu, pakartokite tą pačią procedūrą. Dėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 5 minutes.

Žingsnis 2

Filonas su kokosu Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Puode užvirinkite karvės pieną ir kokosų pieną. Atskirkite nuo kiaušinių trynius ir išplakite juos iki vientisos masės su krakmolu ir cukrumi. Toliau plakite ir supilkite karštą pieną į dubenį. Mišinį išplakite iki vientisos konsistencijos, tada pastatykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami virkite 8-10 minučių. Nuimkite kremą nuo viryklės ir atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, sluoksniuotos tešlos gaminiai, vaisių desertai, grietinėlės ir pieno desertai, paprasta, bendri alergenai, braškių sezonas, receptų knyga, kepimas su grietine, kepimas su sūriu, kepimas su varške, kepimas su kakava, kepimas su vaisiais

Kategorijos