Publikavimo data: 2024-06-23
Filonas su rūgštyne
"Chavel strudel" gaminamas iš graikiškos filo tešlos. Ši plona lakštinė tešla dažniausiai parduodama užšaldyta, todėl prieš kepant ją reikia atšildyti, kad lakštai vėl taptų elastingi. Šviežiuose rūgštynių lapuose yra vitaminų, taip pat organizmui svarbių mikroelementų. Lapai turi būti sodrios žalios spalvos, švieži ir nepažeisti. Kuo didesni rūgštynių lapai, tuo stipresnis produktas yra subrendęs. Tokie žalumynai bus kietesni ir sausesni.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sudėkite rūgštynes į dubenį ir suberkite cukrų. Išmaišykite ir suberkite smulkintus riešutus bei sultenes. Sudėkite braškes į dubenį ir įberkite 1 valgomąjį šaukštą džiūvėsėlių. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į tešlą sudėkite įdarą. Išvyniokite tešlos lakštą ir kepimo šepetėliu plonu sluoksniu patepkite aliejumi. Įdarą tolygiai paskirstykite ant tešlos. Uždenkite antru lakštu ir apšlakstykite aliejumi. Tada uždėkite dar vieną lakštą ir apšlakstykite aliejumi. Pabarstykite likusiais džiūvėsėliais. Suvyniokite tešlos sluoksnius į ritinį, perkelkite jį į kepimo skardą, patepkite tešlą kiaušinio tryniu. Šaukite į įkaitintą orkaitę 25 min. į 200 laipsnių temperatūros orkaitę.
Kategorijos