Filonas su rūgštyne pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filonas su rūgštyne

"Chavel strudel" gaminamas iš graikiškos filo tešlos. Ši plona lakštinė tešla dažniausiai parduodama užšaldyta, todėl prieš kepant ją reikia atšildyti, kad lakštai vėl taptų elastingi. Šviežiuose rūgštynių lapuose yra vitaminų, taip pat organizmui svarbių mikroelementų. Lapai turi būti sodrios žalios spalvos, švieži ir nepažeisti. Kuo didesni rūgštynių lapai, tuo stipresnis produktas yra subrendęs. Tokie žalumynai bus kietesni ir sausesni.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
255 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.76/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filonas su rūgštyne Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sudėkite rūgštynes į dubenį ir suberkite cukrų. Išmaišykite ir suberkite smulkintus riešutus bei sultenes. Sudėkite braškes į dubenį ir įberkite 1 valgomąjį šaukštą džiūvėsėlių. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Filonas su rūgštyne Žingsnis 2
Į tešlą sudėkite įdarą. Išvyniokite tešlos lakštą ir kepimo šepetėliu plonu sluoksniu patepkite aliejumi. Įdarą tolygiai paskirstykite ant tešlos. Uždenkite antru lakštu ir apšlakstykite aliejumi. Tada uždėkite dar vieną lakštą ir apšlakstykite aliejumi. Pabarstykite likusiais džiūvėsėliais. Suvyniokite tešlos sluoksnius į ritinį, perkelkite jį į kepimo skardą, patepkite tešlą kiaušinio tryniu. Šaukite į įkaitintą orkaitę 25 min. į 200 laipsnių temperatūros orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos