Publikavimo data: 2024-06-23
Filonas su uogiene
Iš filo ir uogienės galite pasigaminti puikų štrudelį. Štrudelio istorija siekia Turkijos konditerijos parduotuvių laikus. Pirmą kartą šis patiekalas paminėtas 1450 m., tai buvo receptas su daržovių įdaru. Apie pieno ir grietinėlės štrudelį žmonės sužinojo 1696 m. iš Vienoje išleistos nežinomo autoriaus kulinarinės knygos. Dabar štrudeliai ruošiami su įvairiais įdarais. Filo su uogiene variantą pagrįstai galima laikyti vienu prieinamiausių ir lengviausiai pagaminamų.
Žingsnis 1
Suformuokite štrudelius. Atšildytą tešlos lakštą patepkite uogiene, palikdami 3-4 cm aplink kraštus. Užlenkite kraštus, kad kepant uogienė neišsilietų. Suvyniokite tešlą į ritinį. Procedūrą pakartokite su antruoju filė lakštu.
Žingsnis 2
Iškepkite štrudelius. Dėkite štrudelius ant kepimo skardos, išklotos popieriumi ir pateptos ištirpintu sviestu. Aptepkite suktinukus kiaušiniu. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę 15-20 minučių, kol suktinukai taps auksiniai.
Kategorijos