Filonas su uogomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filonas su uogomis

Filo su uogomis yra subtilus ir skanus desertas, kuris ypač patiks vaikams. Šiame recepte naudojamos braškės, bet jei norite, jas galite pakeisti avietėmis, gervuogėmis ar kitomis uogomis. Braškėse yra senėjimą stabdančių flavonoidų, taip pat antioksidantų, kurie mažina lėtinių ligų, įskaitant vėžį, ir širdies bei kraujagyslių ligų riziką. Mokslininkai taip pat teigia, kad šios uogos teigiamai veikia akių, nervų sistemos ir odos sveikatą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
328 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filonas su uogomis Žingsnis 1
Paruoškite grietinėlę. Kiaušinius ir cukrų 30 sekundžių plakite mikseriu nedideliu greičiu. Supilkite tirštą jogurtą ir dar kartą suplakite. Supilkite augalinį aliejų ir plakite dvi minutes iki vientisos masės. Tada supilkite manų kruopas ir vėl plakite grietinėlę nedideliu greičiu.

Žingsnis 2

Filonas su uogomis Žingsnis 2
Suformuokite pagrindą. Ištepkite pirmąjį tešlos lakštą ir aptepkite jį 2-3 valgomaisiais šaukštais grietinėlės. Paskleiskite dar 6 tešlos lakštus ir taip pat patepkite juos kremu. Ant priešpaskutinio tešlos sluoksnio sudėkite braškes ir atsargiai uždenkite paskutiniu lakštu.

Žingsnis 3

Filonas su uogomis Žingsnis 3
Iškepkite desertą. Kepimo popierių patepkite sviestu ir ant jo uždėkite po gabalėlį. Perpjaukite į kelias dalis, užpilkite likusiu kremu ir pašaukite į orkaitę 30-40 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos