Filonas vaflinėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filonas vaflinėje

Vaflinė tapo neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi. Pirmasis toks prietaisas pasirodė 1869 m. kaip dviejų dalių sujungta keptuvė. JAV vafliai atsirado daug anksčiau nei vaflinė, jų receptą XVII a. ten atvežė olandai. Kadaise vaflius galėjo sau leisti tik karaliai. Jei kas nors atskleisdavo vaflių receptą, tas asmuo būdavo griežtai baudžiamas. Vėliau vaflių buvo galima nusipirkti gatvėje ir prie įėjimo į bažnyčias.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
366 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filonas vaflinėje Žingsnis 1
Paruoškite kremą. Dubenyje sumaišykite kiaušinių baltymus, cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Mikseriu plakite vidutiniu greičiu iki kreminės masės.

Žingsnis 2

Filonas vaflinėje Žingsnis 2
Paruoškite mėgintuvėlius. Supjaustykite fillo tešlą kvadratėliais ir patepkite juos sviestu. Ant 2-3 kvadratėlių užtepkite kremo, paskleiskite 1 valgomąjį šaukštą riešutų ir suvyniokite į vamzdelius. Aptepkite sviestu ir dėkite į įkaitintą vaflinę. Kepkite vamzdelius 1-2 minutes, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos