Fruktozės spanguolių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Fruktozės spanguolių uogienė

Aromatinga spanguolių uogienė suteiks organizmui energijos, vitamino C ir geros nuotaikos. Ją galima patiekti su vafliais, sausainiais ar duona. Fruktozė yra sveikesnis saldiklis nei cukrus, nes nesukelia staigaus gliukozės kiekio kraujyje padidėjimo. Dėl šios priežasties fruktozės uogienę galima vartoti ir sergant diabetu. Ji taip pat yra daug saldesnė už cukrų, todėl ją reikėtų vartoti mažesniais kiekiais.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
99 kcal.
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.6/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Fruktozės spanguolių uogienė Žingsnis 1
Paruoškite spanguoles. Uogas sumalkite mėsmale. Spanguoles sudėkite į nedidelį puodą. Suberkite fruktozę ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Fruktozės spanguolių uogienė Žingsnis 2
Paruoškite uogienę. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Uogas užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Karštą uogienę supilkite į stiklainius, uždarykite dangteliais ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, obuolių sezonas, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, obuolių uogienė

Kategorijos