Publikavimo data: 2025-08-17
Fruktozės spanguolių uogienė
Aromatinga spanguolių uogienė suteiks organizmui energijos, vitamino C ir geros nuotaikos. Ją galima patiekti su vafliais, sausainiais ar duona. Fruktozė yra sveikesnis saldiklis nei cukrus, nes nesukelia staigaus gliukozės kiekio kraujyje padidėjimo. Dėl šios priežasties fruktozės uogienę galima vartoti ir sergant diabetu. Ji taip pat yra daug saldesnė už cukrų, todėl ją reikėtų vartoti mažesniais kiekiais.
Žingsnis 1
Paruoškite spanguoles. Uogas sumalkite mėsmale. Spanguoles sudėkite į nedidelį puodą. Suberkite fruktozę ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite uogienę. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Uogas užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Karštą uogienę supilkite į stiklainius, uždarykite dangteliais ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Kategorijos