Publikavimo data: 2024-04-02
Funchoise padažas
Funchoza - tai patiekalas iš krakmolingų makaronų su įvairiais padažais ir užpilais. Mungų pupelių krakmolo makaronai verdant tampa skaidrūs. Iš čia ir kilo pavadinimas "stiklinis". Patiekiamas karštas, šaltas, o kartais iš jo gaminamos salotos. Patys makaronai yra neutralaus skonio, kol nepridedama specialaus padažo. Padažą funchozai galima pasigaminti patiems, namuose savo rankomis. Pagal šį receptą funchoza padažą galima pasigaminti iš sojų padažo, imbiero, aitriosios paprikos, kalendros ir kitų prieskonių.
Žingsnis 1
Supilkite vandenį į puodą arba prikaistuvį ir pagal skonį pagardinkite druska. Supilkite cukrų, gerai išmaišykite, pastatykite ant viryklės ir užvirinkite.
Žingsnis 2
Į puodą sudėkite tarkuotą imbierą ir česnaką, išmaišykite ir palikite ant silpnos ugnies 2 minutes. Supilkite obuolių sidro actą, sezamų aliejų ir prieskonius: aitriąją papriką ir juoduosius pipirus, kalendrą. Supilkite sojų padažą. Išmaišykite ir virkite dar porą minučių. Padažui reikia atvėsti ir galite apipavidalinti funchozą.
Kategorijos