Publikavimo data: 2025-08-20
Galetė su avietėmis
Visame pasaulyje garsėja gardžiomis ir kvapniomis prancūziškomis galetėmis. Galette - tai apvalus pyragas, kepamas be formos. Galettes galima gaminti su saldžiais ir pikantiškais įdarais. Šie kepiniai patiks kiekvienam šeimos nariui!
Žingsnis 1
Į dubenį supilkite augalinį aliejų ir verdantį vandenį.
Žingsnis 2
Miltus, kepimo miltelius ir druską persijokite į skystį. Kepimo milteliai 3 gr - 1 arbatinis šaukštelis be šliaužiklio (kaip nuotraukoje).
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
Žingsnis 4
Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite tešlą "pailsėti" 30 minučių.
Žingsnis 5
Kol tešla ilsisi, paruoškite galetės įdarą. Iš anksto atšildykite avietes ir pašalinkite skysčio perteklių. Dubenyje sumaišykite avietes ir cukrų.
Žingsnis 6
5 mm storio tešlą iškočiokite į apskritimo formą, o kraštus iškočiokite ploniau.
Žingsnis 7
Į tešlos vidurį sudėkite avietes. Užlenkite tešlos kraštus, kad jie persidengtų.
Žingsnis 8
Galetę apšlakstykite vandeniu ir apibarstykite cukrumi.
Žingsnis 9
Galetę kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių, kol ji taps auksinė.
Kategorijos