Galetė su avietėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Galetė su avietėmis

Visame pasaulyje garsėja gardžiomis ir kvapniomis prancūziškomis galetėmis. Galette - tai apvalus pyragas, kepamas be formos. Galettes galima gaminti su saldžiais ir pikantiškais įdarais. Šie kepiniai patiks kiekvienam šeimos nariui!
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
265 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Galetė su avietėmis Žingsnis 1
Į dubenį supilkite augalinį aliejų ir verdantį vandenį.

Žingsnis 2

Galetė su avietėmis Žingsnis 2
Miltus, kepimo miltelius ir druską persijokite į skystį. Kepimo milteliai 3 gr - 1 arbatinis šaukštelis be šliaužiklio (kaip nuotraukoje).

Žingsnis 3

Galetė su avietėmis Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.

Žingsnis 4

Galetė su avietėmis Žingsnis 4
Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite tešlą "pailsėti" 30 minučių.

Žingsnis 5

Galetė su avietėmis Žingsnis 5
Kol tešla ilsisi, paruoškite galetės įdarą. Iš anksto atšildykite avietes ir pašalinkite skysčio perteklių. Dubenyje sumaišykite avietes ir cukrų.

Žingsnis 6

Galetė su avietėmis Žingsnis 6
5 mm storio tešlą iškočiokite į apskritimo formą, o kraštus iškočiokite ploniau.

Žingsnis 7

Galetė su avietėmis Žingsnis 7
Į tešlos vidurį sudėkite avietes. Užlenkite tešlos kraštus, kad jie persidengtų.

Žingsnis 8

Galetė su avietėmis Žingsnis 8
Galetę apšlakstykite vandeniu ir apibarstykite cukrumi.

Žingsnis 9

Galetė su avietėmis Žingsnis 9
Galetę kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių, kol ji taps auksinė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
vaisių pyragas, slyvų pyragai, receptų knyga, džiūvėsėliai, jūsų receptai, saldūs pyragaičiai, pyragai, yra bendrų alergenų., paprastai, egzotika, konditerijos gaminiai

Kategorijos