Publikavimo data: 2024-06-08
Gamadari graikinių riešutų padažas
Japonija yra salų šalis, todėl didžiąją dalį japonų mitybos sudaro žuvis ir jūros gėrybės, o žuvies patiekalams reikia tinkamo padažo. Populiariausias, žinoma, yra sojų padažas, tačiau Japonijoje ir kitose Azijos šalyse neretai patiekiamas gamadari - kvapnus padažas, kurio pagrindą sudaro riešutų pasta. Parduotuvėse galima nusipirkti jau paruošto, tačiau daug geriau jį pasigaminti patiems.
Žingsnis 1
Paskrudinkite sėklas. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite nuluptas sėklas sausoje keptuvėje, kol jos paruduos (apie 4-5 min.).
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sudėkite žemės riešutų pastą į puodą, supilkite alyvuogių aliejų ir vandenį ir viską išmaišykite. Į mišinį supilkite actą ir sojų padažą. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami leiskite padažui užvirti. Nukelkite padažą nuo ugnies ir supilkite į jį skrudintas sėklas.
Kategorijos