Gamadari graikinių riešutų padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Gamadari graikinių riešutų padažas

Japonija yra salų šalis, todėl didžiąją dalį japonų mitybos sudaro žuvis ir jūros gėrybės, o žuvies patiekalams reikia tinkamo padažo. Populiariausias, žinoma, yra sojų padažas, tačiau Japonijoje ir kitose Azijos šalyse neretai patiekiamas gamadari - kvapnus padažas, kurio pagrindą sudaro riešutų pasta. Parduotuvėse galima nusipirkti jau paruošto, tačiau daug geriau jį pasigaminti patiems.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
234 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gamadari graikinių riešutų padažas Žingsnis 1
Paskrudinkite sėklas. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite nuluptas sėklas sausoje keptuvėje, kol jos paruduos (apie 4-5 min.).

Žingsnis 2

Gamadari graikinių riešutų padažas Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sudėkite žemės riešutų pastą į puodą, supilkite alyvuogių aliejų ir vandenį ir viską išmaišykite. Į mišinį supilkite actą ir sojų padažą. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami leiskite padažui užvirti. Nukelkite padažą nuo ugnies ir supilkite į jį skrudintas sėklas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos