Žemės riešutų padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Žemės riešutų padažas

Žemės riešutuose yra daug nepakeičiamųjų aminorūgščių, antioksidantų, vitaminų ir naudingų elementų. Šią kultūrą XVI a. pirmieji iš Amerikos atvežė Europos jūrininkai ir ji greitai paplito visame pasaulyje, o kai kurios tautos iš žemės riešutų pradėjo gaminti padažus mėsos ir žuvies patiekalams, garnyrams ir salotoms. Populiariausi riešutų padažai yra iš japonų ir gruzinų virtuvių, kur jie tradiciškai patiekiami prie patiekalų arba naudojami kaip salotų padažas.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
94 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.13/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žemės riešutų padažas Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Nulupkite pomidorą nuo odelės ir supjaustykite. Smulkiai supjaustykite svogūną ir krapus. Česnaką sutarkuokite. Dubenyje sumaišykite žemės riešutų pastą ir vandenį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Žemės riešutų padažas Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, pirmiausia sudėkite svogūną ir česnaką, pakepinkite 2 minutes ant vidutinės ugnies. Tada sudėkite pomidorus ir toliau kepkite, kol jie taps minkšti. Supilkite vandeniu praskiestą žemės riešutų pastą, pieną, sojų padažą ir virkite apie 7-8 min. ant mažiausios ugnies, retkarčiais pamaišydami medine mentele. Pabaigoje įberkite krapų, druskos ir juodųjų pipirų. Kai padažas sutirštės, nukelkite nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos