Lazdynų riešutų "Bage" padažas. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Lazdynų riešutų "Bage" padažas.

Daugumos gruziniškų padažų receptūroje - vietinių virėjų pavelde - galima rasti prieskonį hopli-suneli, kurį daugelis žmonių klaidingai laiko tradiciniu gruzinišku. Viena iš šio prieskonio sudedamųjų dalių - mėlynoji ožragė - seniai atvežta iš Kinijos. O, pavyzdžiui, prieskonis utskho-suneli iš gruzinų kalbos verčiamas kaip "užsienietiškas prieskonis". Taigi baje padažas, viena iš satsivi atmainų, taip pat turi užsienietiškų šaknų, nors šiais laikais jis tvirtai siejamas su gruzinų virtuve.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
262 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Lazdynų riešutų "Bage" padažas. Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Česnakus išspauskite per presą. Riešutus sumalkite blenderiu. Įdėkite druskos, česnako, hopli-suneli ir 100 ml šilto vandens. Plakite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Lazdynų riešutų "Bage" padažas. Žingsnis 2
Padažą perkoškite. Padažą supilkite į gilų dubenį ir pertrinkite per sietelį arba sūrmaišį, kad neliktų didelių prieskonių gabalėlių. Į padažą supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Jei padažo konsistencija atrodo tiršta, po truputį įpilkite šilto vandens, kol padažas taps panašus į skystą grietinę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
receptų knyga, namų receptai, česnakų sezonas, riešutų sezonas, medaus sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., paprastai, įspūdingas receptas, riešutų padažai, padažai ir marinatai

Kategorijos