Publikavimo data: 2024-06-08
Lazdynų riešutų "Bage" padažas.
Daugumos gruziniškų padažų receptūroje - vietinių virėjų pavelde - galima rasti prieskonį hopli-suneli, kurį daugelis žmonių klaidingai laiko tradiciniu gruzinišku. Viena iš šio prieskonio sudedamųjų dalių - mėlynoji ožragė - seniai atvežta iš Kinijos. O, pavyzdžiui, prieskonis utskho-suneli iš gruzinų kalbos verčiamas kaip "užsienietiškas prieskonis". Taigi baje padažas, viena iš satsivi atmainų, taip pat turi užsienietiškų šaknų, nors šiais laikais jis tvirtai siejamas su gruzinų virtuve.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Česnakus išspauskite per presą. Riešutus sumalkite blenderiu. Įdėkite druskos, česnako, hopli-suneli ir 100 ml šilto vandens. Plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Padažą perkoškite. Padažą supilkite į gilų dubenį ir pertrinkite per sietelį arba sūrmaišį, kad neliktų didelių prieskonių gabalėlių. Į padažą supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Jei padažo konsistencija atrodo tiršta, po truputį įpilkite šilto vandens, kol padažas taps panašus į skystą grietinę.
Kategorijos