Publikavimo data: 2024-06-08
Česnakų ir riešutų padažas "Mujday"
"Mujdei" - tai Moldovos ir Rumunijos nacionalinės virtuvės padažas, turintis stiprų česnakų deginimo poskonį. Dažniausiai vartojamas su mamalga, bet taip pat patiekiamas su paukštiena ir kitų rūšių mėsa, mirkomas į duoną, dedamas prie žuvies ir daržovių. Be jo neapsieina nė vienas ant grotelių - moldaviškos kepsninės versijos - ruošiamas patiekalas. Padažą sudaro dažniausiai pasitaikantys ingredientai: česnakas, druska ir bet koks sultinys. "Mujdei" padažo versija su riešutais idealiai tinka žuvies patiekalams.
Žingsnis 1
Paruoškite padažo pagrindą. Smulkiai supjaustykite česnaką ir graikinių riešutų branduolius. Sutrinkite juos trintuve iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į česnakų ir riešutų mišinį įpilkite sultinio, obuolių acto, druskos ir aliejaus. Kruopščiai išmaišykite.
Kategorijos