Česnakų ir riešutų padažas "Mujday" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Česnakų ir riešutų padažas "Mujday"

"Mujdei" - tai Moldovos ir Rumunijos nacionalinės virtuvės padažas, turintis stiprų česnakų deginimo poskonį. Dažniausiai vartojamas su mamalga, bet taip pat patiekiamas su paukštiena ir kitų rūšių mėsa, mirkomas į duoną, dedamas prie žuvies ir daržovių. Be jo neapsieina nė vienas ant grotelių - moldaviškos kepsninės versijos - ruošiamas patiekalas. Padažą sudaro dažniausiai pasitaikantys ingredientai: česnakas, druska ir bet koks sultinys. "Mujdei" padažo versija su riešutais idealiai tinka žuvies patiekalams.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
233 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Česnakų ir riešutų padažas "Mujday" Žingsnis 1
Paruoškite padažo pagrindą. Smulkiai supjaustykite česnaką ir graikinių riešutų branduolius. Sutrinkite juos trintuve iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Česnakų ir riešutų padažas "Mujday" Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į česnakų ir riešutų mišinį įpilkite sultinio, obuolių acto, druskos ir aliejaus. Kruopščiai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos