Publikavimo data: 2025-08-20
Gardžios sluoksniuotos tešlos rozetės su dešra
"Rosochki" iš sluoksniuotos tešlos yra labai sotus ir originalus užkandis, išsiskiriantis įdomiu skoniu, maloniu aromatu ir nesudėtingu paruošimu. Įdarui naudojama virta dešra. Ji ne tik puikiai dera su švelnia tešla, bet ir turi daug vertingų medžiagų. Tarp jų - baltymų, fosforo, taip pat geležies, būtinos širdies ir kraujagyslių sistemai palaikyti. Būtent dėl šios sudėties patiekalą galima gaminti net ir laikantis sveikos mitybos.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Pabarstykite darbo paviršių trupučiu miltų. Tada išklokite sluoksniuotą tešlą ir iškočiokite ją į maždaug 20x30 cm dydžio sluoksnį. Tada supjaustykite tešlą maždaug 3 cm pločio juostelėmis ir patepkite jas kečupu, palikdami šiek tiek tarpo. Tada paimkite vieną juostelę, ant jos uždėkite kelis dešros griežinėlius ir suvyniokite. Laisvą tešlos kraštą užspauskite, kad patiekalas nesuplyštų. Pakartokite veiksmus su visa tešla.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Po to paimkite kepimo skardą ir išklokite ją pergamentu. Ant viršaus išdėliokite tešlos ruošinius. Išdėliokite juos taip, kad dešra būtų viršuje. Tada kepimo skardą įdėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite patiekalą, kol bandelės lengvai paruduos (18-20 minučių).
Kategorijos