Publikavimo data: 2024-06-08
Garsusis hoisino padažas
Garsusis "Hoisin" padažas priklauso kinų virtuvei. Jis naudojamas marinatams ir patiekiamas su mėsos patiekalais. Visame pasaulyje garsioji Pekino antis negali būti gaminama be "Hoisin" padažo. Originalaus padažo sudėtyje yra raudonųjų ryžių ir sojų pupelių. Tačiau yra ir pritaikytų versijų. Pavyzdžiui, sezamų aliejų galima pakeisti augaliniu aliejumi, o ryžių actą - vyno actu. Svarbi padažo sudedamoji dalis yra prieskoniai, todėl jų reikia vartoti tiksliai taip, kaip nurodyta recepte.
Žingsnis 1
Paruoškite prieskonių mišinį. Įkaitinkite sausą keptuvę. Ant jos sudėkite gvazdikėlius, pankolį, krapus, Sičuano pipirus ir cinamoną. Kepkite ant silpnos ugnies 1 minutę. Tada prieskonius sumalkite trintuve.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į maišytuvo dubenį sudėkite raudonąsias pupeles, aitriąją papriką, česnaką, prieskonių miltelius, sojų padažą, sezamų aliejų, actą ir medų, 1-2 valgomuosius šaukštus skysčio iš konservuotų pupelių skardinės. Suplakite iki vientisos masės.
Kategorijos