Garum padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Garum padažas

Tikras Senovės Romos delikatesas, be kurio neapsieidavo nė viena šventė, o pirkliai laikė garbe jį parduoti - garum padažas, gaminamas iš fermentuotų žuvies dalių. Šiandien senovės Romos skanėsto analogų yra Italijoje - tai padažas iš ančiuvių ir biologiškai aktyvaus priedo iš žuvies, o Azijoje - tai garsusis žuvies padažas. Neįprastų patiekalų mėgėjai garum padažą gali pakartoti namuose, svarbiausia laikytis gaminimo sekos.
Gaminimo laikas
43220 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
245 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Garum padažas Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į didelį stiklainį su dangteliu sudėkite žuvies likučius ir visas žuvų skerdenas, pakaitomis berkite druską, žoleles ir pipirus. Tada sandariai uždarykite turinį ir palikite stiklainį laikyti kambario temperatūroje. Taip laikykite žuvį 1 mėnesį, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 2

Garum padažas Žingsnis 2
Baigkite virti padažą. Po 1 mėnesio mišinį perkoškite ir laikykite šaldytuve 6 mėnesius. Per šį laiką padažas išsiskirs į du sluoksnius, apatinis skaidrus sluoksnis bus garumynas. Perkoštą garumą laikykite sandariai uždarytame stiklainyje šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos