Publikavimo data: 2024-05-26
Garum padažas
Tikras Senovės Romos delikatesas, be kurio neapsieidavo nė viena šventė, o pirkliai laikė garbe jį parduoti - garum padažas, gaminamas iš fermentuotų žuvies dalių. Šiandien senovės Romos skanėsto analogų yra Italijoje - tai padažas iš ančiuvių ir biologiškai aktyvaus priedo iš žuvies, o Azijoje - tai garsusis žuvies padažas. Neįprastų patiekalų mėgėjai garum padažą gali pakartoti namuose, svarbiausia laikytis gaminimo sekos.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į didelį stiklainį su dangteliu sudėkite žuvies likučius ir visas žuvų skerdenas, pakaitomis berkite druską, žoleles ir pipirus. Tada sandariai uždarykite turinį ir palikite stiklainį laikyti kambario temperatūroje. Taip laikykite žuvį 1 mėnesį, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Baigkite virti padažą. Po 1 mėnesio mišinį perkoškite ir laikykite šaldytuve 6 mėnesius. Per šį laiką padažas išsiskirs į du sluoksnius, apatinis skaidrus sluoksnis bus garumynas. Perkoštą garumą laikykite sandariai uždarytame stiklainyje šaldytuve.
Kategorijos