Publikavimo data: 2024-06-09
Gausiai maišytos bulvytės su mėsos įdaru
"Peremechi" yra tradicinės totorių virtuvės patiekalas. Beliašai yra purūs, minkšti ir sultingi. Mėsos įdaras yra užpildytas sultiniu, todėl reikia atsargiai kąsti. Ypatingas "peremechi" grožis - ant viršaus esantis tvarkingas tešlos "sijonėlis".
Žingsnis 1
Pieną pašildykite neužvirindami, kad jis būtų drungnas. Suberkite druską, cukrų, mieles ir išmaišykite. Palikite pastovėti 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Smulkiai supjaustykite svogūną, jo gabalėlius sudėkite į faršą. Įmuškite vieną kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, supilkite pieną. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į faršą, įmuškite vieną kiaušinį, įpilkite pieno, įberkite druskos, pipirų.
Žingsnis 3
Vandenį sumaišykite su miltais, supilkite pieną ir mieles, įmuškite kiaušinius, supilkite augalinį aliejų ir ištirpintą sviestą. Leiskite tešlai pakilti - tam ją atidėkite į šalį maždaug valandai.
Žingsnis 4
Iš tešlos iškočiokite mažus maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Suvyniokite rutuliukus į plokščius pyragėlius, į jų vidurį dėkite maltos mėsos. Tešlos centre palikite skylutę. Kepkite pempes ant keptuvės augaliniame aliejuje pakaitomis iš abiejų pusių.
Kategorijos