Gervuogių tinktūra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Gervuogių tinktūra

Aromatinė juodųjų varnalėšų uogų tinktūra yra šiek tiek tirštos konsistencijos, malonaus rūgštaus skonio ir sodrios spalvos. Į tinktūrą neverta dėti cukraus, nes pačios uogos yra saldžios ir suteiks gėrimui savo skonį. Naudojant uogas užpilams, būtina rinktis didelio stiprumo procento alkoholį, nes vaisiai išskiria sultis, mažinančias alkoholio stiprumą. Pasigaminti gervuogių tinktūrą ant degtinės namuose paprasta, naudojant laipsnišką receptą.
Gaminimo laikas
20180 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
183 kcal.
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.19/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gervuogių tinktūra Žingsnis 1
Paruoškite uogas užpilui. Į nedidelį stiklainį supilkite varnalėšas ir apelsino žievelę. Užpilkite degtine ir sumaišykite. Uždarykite sandariu dangteliu ir padėkite stiklainį į tamsią vietą, kad išsisklaidytų. Palaukite dvi savaites. Periodiškai patikrinkite ir suplakite tinktūrą.

Žingsnis 2

Gervuogių tinktūra Žingsnis 2
Perkoškite juodųjų serbentų gervuogių tinktūrą. Po dviejų savaičių tinktūrą perkoškite per sietelį arba marlę. Supilkite tinktūrą į stiklinius butelius, užkimškite ir laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos