Publikavimo data: 2024-06-08
Gervuogių tinktūra
Aromatinė juodųjų varnalėšų uogų tinktūra yra šiek tiek tirštos konsistencijos, malonaus rūgštaus skonio ir sodrios spalvos. Į tinktūrą neverta dėti cukraus, nes pačios uogos yra saldžios ir suteiks gėrimui savo skonį. Naudojant uogas užpilams, būtina rinktis didelio stiprumo procento alkoholį, nes vaisiai išskiria sultis, mažinančias alkoholio stiprumą. Pasigaminti gervuogių tinktūrą ant degtinės namuose paprasta, naudojant laipsnišką receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas užpilui. Į nedidelį stiklainį supilkite varnalėšas ir apelsino žievelę. Užpilkite degtine ir sumaišykite. Uždarykite sandariu dangteliu ir padėkite stiklainį į tamsią vietą, kad išsisklaidytų. Palaukite dvi savaites. Periodiškai patikrinkite ir suplakite tinktūrą.
Žingsnis 2
Perkoškite juodųjų serbentų gervuogių tinktūrą. Po dviejų savaičių tinktūrą perkoškite per sietelį arba marlę. Supilkite tinktūrą į stiklinius butelius, užkimškite ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos