Publikavimo data: 2024-05-01
Gervuogių uogienė
Jei norite sultingos, tirštos gervuogių uogienės su nesmulkintomis uogomis, rinkitės šviežias tokio pat brandumo uogas. Pernokusios uogos geriau tinka uogienėms ar pastilėms. Virti uogienę "penkias minutes" kartu su konservavimu žiemai galima per pusvalandį, laikantis recepto, pagal kurį pačios uogos verdamos tik kelias minutes. Konservuojant rekomenduojama stiklainius iš pradžių uždaryti vaškiniu popieriumi - taip išvengsite kondensacijos, taigi ir pelėsio.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Sudėkite gervuoges į puodą ir užpilkite cukrumi. Maišykite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Palikite uogas po cukrumi 2-3 valandoms.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti penkių minučių uogienę. Į puodą su gervuogėmis įpilkite šiek tiek vandens ir kaitinkite uogas ant silpnos ugnies, kad cukrus pamažu ištirptų. Užvirinkite uogienę, virkite 3-4 minutes. Vos tik pasirodžius putoms, jas nuplaukite. Atvėsinkite uogienę.
Žingsnis 3
Paruoškite indą konservavimui. Paimkite 400-500 ml talpos stiklainį, išplaukite jį su valgomąja soda. Tada išplaukite ir ant stiklainio dugno užpilkite apie 2-3 cm vandens. Įdėkite jį 10 minučių į orkaitę 100-110 laipsnių temperatūroje. Dangtelį 3 minutes sterilizuokite verdančiame vandenyje.
Žingsnis 4
Baigkite virti uogienę. Dar kartą užvirinkite gervuogių uogienę. Karštą gervuogių uogienę perpilkite į švarų stiklainį. Sandariai uždarykite stiklainį popieriumi ir dangteliu. Patarimas: suvyniokite uogienės stiklainį į antklodę ir palikite jį visiškai atvėsti. Tada gervuogių uogienę laikykite šaldytuve.
Kategorijos