Gervuogių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Gervuogių uogienė

Jei norite sultingos, tirštos gervuogių uogienės su nesmulkintomis uogomis, rinkitės šviežias tokio pat brandumo uogas. Pernokusios uogos geriau tinka uogienėms ar pastilėms. Virti uogienę "penkias minutes" kartu su konservavimu žiemai galima per pusvalandį, laikantis recepto, pagal kurį pačios uogos verdamos tik kelias minutes. Konservuojant rekomenduojama stiklainius iš pradžių uždaryti vaškiniu popieriumi - taip išvengsite kondensacijos, taigi ir pelėsio.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
220 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
50 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gervuogių uogienė Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Sudėkite gervuoges į puodą ir užpilkite cukrumi. Maišykite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Palikite uogas po cukrumi 2-3 valandoms.

Žingsnis 2

Gervuogių uogienė Žingsnis 2
Pradėkite ruošti penkių minučių uogienę. Į puodą su gervuogėmis įpilkite šiek tiek vandens ir kaitinkite uogas ant silpnos ugnies, kad cukrus pamažu ištirptų. Užvirinkite uogienę, virkite 3-4 minutes. Vos tik pasirodžius putoms, jas nuplaukite. Atvėsinkite uogienę.

Žingsnis 3

Gervuogių uogienė Žingsnis 3
Paruoškite indą konservavimui. Paimkite 400-500 ml talpos stiklainį, išplaukite jį su valgomąja soda. Tada išplaukite ir ant stiklainio dugno užpilkite apie 2-3 cm vandens. Įdėkite jį 10 minučių į orkaitę 100-110 laipsnių temperatūroje. Dangtelį 3 minutes sterilizuokite verdančiame vandenyje.

Žingsnis 4

Baigkite virti uogienę. Dar kartą užvirinkite gervuogių uogienę. Karštą gervuogių uogienę perpilkite į švarų stiklainį. Sandariai uždarykite stiklainį popieriumi ir dangteliu. Patarimas: suvyniokite uogienės stiklainį į antklodę ir palikite jį visiškai atvėsti. Tada gervuogių uogienę laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos