Gervuogių uogienė su graikiniais riešutais ir citrina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Gervuogių uogienė su graikiniais riešutais ir citrina

Juodųjų varnalėšų uogienė su graikiniais riešutais ir citrina vadinama harmoninga uogiene, nes citrina puikiai nuslopina rūgštumą ir lengvą kartumą, suteikdama uogienei gaivų skonį. Varnalėšų uogos yra karčios ir karčios, todėl daugelis mano, kad iš jų nepavyks pagaminti skanaus deserto, tačiau iš tiesų tinkamai paruoštas juodųjų varnalėšų džemas būna labai skanus, o kartumas jam suteikia savotiško pikantiškumo.
Gaminimo laikas
870 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.07/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Gervuogių uogienė su graikiniais riešutais ir citrina Žingsnis 1
Po 12 valandų supilkite ant viryklės gautą varnalėšų skystį ir užvirinkite. Tada įberkite cukraus ir dar 5 minutes pavirkite ant ugnies. Sudėkite nuplautas uogas, susmulkintus riešutus ir plonais griežinėliais supjaustytus obuolius, virkite 15 minučių.

Žingsnis 2

Gervuogių uogienė su graikiniais riešutais ir citrina Žingsnis 2
Virkite po 15 minučių tris kartus su 3 valandų pertrauka. Trečią kartą įpilkite smulkiai supjaustytos citrinos ir mėtos. Paruoštą uogienę uždarykite steriliuose stiklainiuose.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, obuolių sezonas, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, obuolių uogienė

Kategorijos