Publikavimo data: 2025-08-20
Gervuogių uogienė su graikiniais riešutais ir citrina
Juodųjų varnalėšų uogienė su graikiniais riešutais ir citrina vadinama harmoninga uogiene, nes citrina puikiai nuslopina rūgštumą ir lengvą kartumą, suteikdama uogienei gaivų skonį. Varnalėšų uogos yra karčios ir karčios, todėl daugelis mano, kad iš jų nepavyks pagaminti skanaus deserto, tačiau iš tiesų tinkamai paruoštas juodųjų varnalėšų džemas būna labai skanus, o kartumas jam suteikia savotiško pikantiškumo.
Žingsnis 1
Po 12 valandų supilkite ant viryklės gautą varnalėšų skystį ir užvirinkite. Tada įberkite cukraus ir dar 5 minutes pavirkite ant ugnies. Sudėkite nuplautas uogas, susmulkintus riešutus ir plonais griežinėliais supjaustytus obuolius, virkite 15 minučių.
Žingsnis 2
Virkite po 15 minučių tris kartus su 3 valandų pertrauka. Trečią kartą įpilkite smulkiai supjaustytos citrinos ir mėtos. Paruoštą uogienę uždarykite steriliuose stiklainiuose.
Kategorijos