Publikavimo data: 2025-08-18
"Gimtosios erdvės" pyragai
Kadaise, labai seniai, kai vasarą svečiavausi pas močiutę, šiuos pyragaičius išbandžiau svečiuose. Tada jie buvo vadinami ir ežiukais, ir triufeliais. Dabar juos vadinu "Gimtosios erdvės", nes jie panašūs į visiems žinomus saldainius. Receptą įsiminiau dėl jo unikalumo: į tešlą įmaišomi virti kiaušinių tryniai. Ilgai abejojau, ar prisimenu receptą iš vaikystės, ar jį supainiojau. Nusprendžiau pabandyti ir pavyko! Dalinuosi juo su jumis.
Žingsnis 1
Kiaušinius nulupkite, trynius sumaišykite su margarinu. Baltymų mums nereikia.
Žingsnis 2
Suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Susukite rutuliukus ir pirštais suformuokite kūgį. Dėkite ant kepimo skardos. Kepkite 20 minučių (tikrinkite, ar iškepę, kai paruduoja).
Žingsnis 4
Sutarkuokite vaflius į patogų dubenį.
Žingsnis 5
Paruoškite glajų.
Žingsnis 6
Paruoštus rutuliukus panardinkite į glajų.
Žingsnis 7
Įmerkite į vaflių trupinius.
Žingsnis 8
Padėkite jį ant lėkštės. Atvėsinkite, kad kakava sustingtų.
Kategorijos