Publikavimo data: 2024-05-25
Gintarinė ir kvapni abrikosų uogienė
Gintaro spalvos, nuostabiai kvepiantis abrikosų džemas šaltais žiemos vakarais primins vasarą. Šis patiekalas skirtas arbatos vakarėliui su šeima ar draugais. Tačiau svarbiausia, kad jame yra du "slapti" ingredientai ir išsaugomi visi vitaminai bei mineralai, esantys šiuose kvapniuose vaisiuose. Jis ruošiamas paprastai, kaip ir įprasta uogienė, ingredientai yra prieinami daugumai žmonių.
Žingsnis 1
Užberkite abrikosus cukrumi ir palaukite 30 minučių, kol išsiskirs sultys.
Žingsnis 2
Apelsinus supjaustykite filė: nulupkite žievelę ir baltąsias plėveles, naudingas tik minkštimas.
Žingsnis 3
Sudėkite abrikosus ant viryklės ir virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais nugriebdami putas. Kai sirupas užvirs maždaug iki pusės tūrio, sudėkite apelsinų filė ir virkite dar 5 min. Tada supilstykite į stiklainius. Kiekvieno stiklainio dugną apibarstykite 2 šaukštais migdolų ir užpilkite džemu. Suvyniokite.
Kategorijos