Publikavimo data: 2024-09-22
Gintarinė saldi moliūgų uogienė
Moliūgas labai naudingas, nes normalizuoja skrandžio ir žarnyno veiklą, greitai virškinamas ir šalina iš organizmo toksinus bei nuodingas medžiagas. Reguliarus moliūgų vartojimas teigiamai veikia kepenis, normalizuoja kraujospūdį ir stiprina imuninę sistemą. Moliūgus galima kepti, dėti į mėsos ir žuvies patiekalus kaip garnyrą, o iš saldžiųjų veislių moliūgų galima pagaminti labai kvapnią gintaro spalvos uogienę su lengvu citrusinių vaisių skoniu.
Žingsnis 1
Nuplaukite moliūgą, nulupkite odelę ir sėklas. Kad būtų lengviau pašalinti kietą odą, pirmiausia perpjaukite moliūgą per pusę ir išimkite sėklas, tada supjaustykite jį į mažus, atsitiktinės formos gabalėlius ir nuo kiekvieno gabalėlio nulupkite odą. Tai daug sunkiau padaryti su visu moliūgu. Supjaustykite moliūgą 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Abrikosus nuplaukite ir taip pat supjaustykite tokio pat dydžio gabalėliais, kaip ir moliūgus. Tai daroma tam, kad uogienė būtų vientisesnė.
Žingsnis 3
Supjaustytą moliūgą ir abrikosus sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir palikite pastovėti, kad moliūgas prisitrauktų sulčių. Mišinį lėtai užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių. Jei susidaro putų, jas nugriebkite.
Žingsnis 4
Apelsiną nuplaukite, nulupkite žievelę ir supjaustykite minkštimą kubeliais. Kad uogienė būtų vientisa, nuo apelsinų minkštimo pašalinkite membranas.
Žingsnis 5
Sudėkite apelsinus į puodą su moliūgų gabalėliais ir sirupe verdančiais abrikosais ir virkite dar 15 minučių. Karštą uogienę galima iš karto supilti į stiklainius, jei planuojate uždengti skardiniais dangteliais ir laikyti šaltoje vietoje. Jei uogienė bus laikoma sandariuose induose šaldytuve, atvėsinkite ją ir tik tada supilkite į stiklainius.
Kategorijos