Publikavimo data: 2024-06-13
Graikinių riešutų uogienė
Graikiniai riešutai yra labai populiarus gruzinų virtuvės ingredientas. Jie kepami, dedami į salotas, mėsos ir žuvies patiekalus, naudojami sriubose ir desertuose, pavyzdžiui, baklavoje, halvoje ir leduose. Graikinių riešutų džemas yra saldus ir sveikas dėl gausaus mikroelementų ir antioksidantų kiekio. Tačiau žalių graikinių riešutų uogienę reikėtų vartoti atsargiai dėl didelio kiekio alkaloidų, kurių yra jaunuose riešutuose.
Žingsnis 1
Išvirkite graikinius riešutus. Išmirkytus jaunus graikinius riešutus sudėkite į puodą, užpilkite švariu vandeniu ir pastatykite ant didelės ugnies. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki mažos, uždenkite puodą dangčiu ir virkite graikinius riešutus 3 valandas. Jei reikia, įpilkite daugiau verdančio vandens, kad vanduo visiškai apsemtų graikinius riešutus. Patikrinkite, ar graikiniai riešutai jau paruošti: jie turi būti vientisos juodos spalvos ir lengvai praduriami dantų krapštuku. Nusunkite vandenį iš puodo.
Žingsnis 2
Užvirkite sirupą. Į švarų puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų, išmaišykite ir pastatykite ant didelės ugnies. Užvirkite, kartais pamaišydami, tada į sirupą suberkite riešutus. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 5-10 minučių. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir palikite atvėsti 12 valandų, kad riešutai įsigertų į sirupą.
Žingsnis 3
Užvirinkite uogienę. Puodą su sirupe esančiais riešutais vėl pastatykite ant ugnies, užvirinkite ir dar 5 minutes pavirkite graikinių riešutų džemą. Palikite brinkti 10-12 valandų.
Žingsnis 4
Supilkite uogienę į stiklainius. Paruoštą žaliųjų graikinių riešutų uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais ir apverskite, kol stiklainiai visiškai atvės.
Kategorijos