Publikavimo data: 2024-06-08
Graikiškas dziki padažas.
Graikiškas padažas "Zadziki" dar vadinamas "Tsatsiki". Padažas yra pieno produktų, agurkų, žolelių ir česnakų derinys. Toks padažas tinka prie mėsos, žuvies patiekalų, daržovių, duonos gaminių. Jis ruošiamas labai paprastai ir greitai. Padažui geriau rinktis jaunus agurkus plona odele. Brandesni vaisiai gali suteikti padažui kartumo.
Žingsnis 1
Paruoškite agurkus. Pabarstykite daržoves druska ir palikite 10 minučių. Tada nusausinkite vandens perteklių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Jogurtą, grietinę, citrinos sultis ir aliejų sudėkite į dubenį. Į šį mišinį įspauskite česnaką. Pasūdykite, įberkite cukraus. Įberkite pipirų. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Sumaišykite agurkus, krapus, petražoles, padažą ir mėtas. Išmaišykite.
Kategorijos