Publikavimo data: 2024-05-01
Greipfrutų uogienė
Greipfrutuose yra vitaminų, mikroelementų ir eterinių aliejų, kurie teigiamai veikia organizmą. Greipfrutų uogienė, verdama su žievele, išsaugo visas naudingąsias vaisių savybes: ji veikia kaip tonizuojanti priemonė ir padeda kovoti su avitaminoze. Ruošiant uogienę žingsnis po žingsnio pagal receptą, žievelė pašalinama plonu sluoksniu, atskirai apdorojama verdančiame vandenyje, kol suminkštėja, ir tada sudedama į greipfrutų minkštimą.
Žingsnis 1
Paruoškite žievelę. Greipfrutų žieveles sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ant vidutinės ugnies, užvirinkite, nusausinkite. Vėl supilkite vandenį, palaukite, kol užvirs, ir nusausinkite. Pakartokite su šviežiu vandeniu dar du kartus. Išimkite žieveles į durklą ir leiskite visiškai atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite greipfrutą. Nulupkite minkštimą nuo odelės. Greipfrutų minkštimą sudėkite į uogienės puodą. Supjaustykite odelę plonais griežinėliais ir sudėkite ją į puode esantį minkštimą. Supilkite cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir sumažinkite ugnį iki silpnos. Virkite 30 minučių, retkarčiais pamaišydami. Perpilkite uogienę į stiklainį ir užsukite dangtelį. Uždenkite stiklainį su uogiene dangteliu žemyn ir uždenkite antklode, kol visiškai atvės. Atvėsusią uogienę laikykite šaldytuve.
Kategorijos