Greipfrutų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Greipfrutų uogienė

Greipfrutuose yra vitaminų, mikroelementų ir eterinių aliejų, kurie teigiamai veikia organizmą. Greipfrutų uogienė, verdama su žievele, išsaugo visas naudingąsias vaisių savybes: ji veikia kaip tonizuojanti priemonė ir padeda kovoti su avitaminoze. Ruošiant uogienę žingsnis po žingsnio pagal receptą, žievelė pašalinama plonu sluoksniu, atskirai apdorojama verdančiame vandenyje, kol suminkštėja, ir tada sudedama į greipfrutų minkštimą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
72 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.78/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Greipfrutų uogienė Žingsnis 1
Paruoškite žievelę. Greipfrutų žieveles sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ant vidutinės ugnies, užvirinkite, nusausinkite. Vėl supilkite vandenį, palaukite, kol užvirs, ir nusausinkite. Pakartokite su šviežiu vandeniu dar du kartus. Išimkite žieveles į durklą ir leiskite visiškai atvėsti.

Žingsnis 2

Greipfrutų uogienė Žingsnis 2
Paruoškite greipfrutą. Nulupkite minkštimą nuo odelės. Greipfrutų minkštimą sudėkite į uogienės puodą. Supjaustykite odelę plonais griežinėliais ir sudėkite ją į puode esantį minkštimą. Supilkite cukrų ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Greipfrutų uogienė Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir sumažinkite ugnį iki silpnos. Virkite 30 minučių, retkarčiais pamaišydami. Perpilkite uogienę į stiklainį ir užsukite dangtelį. Uždenkite stiklainį su uogiene dangteliu žemyn ir uždenkite antklode, kol visiškai atvės. Atvėsusią uogienę laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos