Publikavimo data: 2024-06-23
Greita sacebeli remiantis ajika
Sacebeli - tai tradicinis gruziniškas padažas, kurio pagrindą sudaro pomidorai (kartais vaisiai) su riešutais, žolelėmis ir prieskoniais. Padažas yra tirštos konsistencijos ir ryškiai raudonos spalvos. Siūlome jums supaprastintą garsiojo padažo, pagaminto iš adžikos ir pomidorų pastos su kalendra ir česnaku, versiją. Šioje versijoje graikiniai riešutai nededami, tačiau jų galite pridėti pagal savo skonį. Sacebeli tinka prie mėsos ar paukštienos kebabų. Ypač gerai tinka prie tabako vištienos.
Žingsnis 1
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per česnakų presą. Nupjaukite kalendrų kotelius - jų nereikia. Smulkiai supjaustykite kalendros lapus.
Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite pomidorų pastą ir vandenį. Jei konsistencija per skysta, įpilkite dar šiek tiek pomidorų pastos.
Žingsnis 3
Į dubenį suberkite trintą česnaką, adžiką, druską ir juoduosius pipirus. Viską sumaišykite.
Žingsnis 4
Į padažą suberkite susmulkintas kalendras (nedidelį kiekį pasilikite papuošimui) ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 5
Padažą supilkite į puodą ir papuoškite smulkintomis kalendromis. Sacebeli paruoštas.
Kategorijos