Greita sacebeli remiantis ajika pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Greita sacebeli remiantis ajika

Sacebeli - tai tradicinis gruziniškas padažas, kurio pagrindą sudaro pomidorai (kartais vaisiai) su riešutais, žolelėmis ir prieskoniais. Padažas yra tirštos konsistencijos ir ryškiai raudonos spalvos. Siūlome jums supaprastintą garsiojo padažo, pagaminto iš adžikos ir pomidorų pastos su kalendra ir česnaku, versiją. Šioje versijoje graikiniai riešutai nededami, tačiau jų galite pridėti pagal savo skonį. Sacebeli tinka prie mėsos ar paukštienos kebabų. Ypač gerai tinka prie tabako vištienos.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
53 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.67/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Greita sacebeli remiantis ajika Žingsnis 1
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per česnakų presą. Nupjaukite kalendrų kotelius - jų nereikia. Smulkiai supjaustykite kalendros lapus.

Žingsnis 2

Greita sacebeli remiantis ajika Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite pomidorų pastą ir vandenį. Jei konsistencija per skysta, įpilkite dar šiek tiek pomidorų pastos.

Žingsnis 3

Greita sacebeli remiantis ajika Žingsnis 3
Į dubenį suberkite trintą česnaką, adžiką, druską ir juoduosius pipirus. Viską sumaišykite.

Žingsnis 4

Greita sacebeli remiantis ajika Žingsnis 4
Į padažą suberkite susmulkintas kalendras (nedidelį kiekį pasilikite papuošimui) ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 5

Greita sacebeli remiantis ajika Žingsnis 5
Padažą supilkite į puodą ir papuoškite smulkintomis kalendromis. Sacebeli paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, kriaušių sezonas, obuolių sezonas, confit, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, uogienė su obuoliais, uogienė su apelsinais

Kategorijos