Publikavimo data: 2024-10-23
Greitashyllo receptas
Filo tešla kilusi iš Graikijos, kur pats žodis "filo" reiškia lakštą. Jos sudėtis paprasta - miltai, vanduo ir alyvuogių aliejus. Filo tešlos privalumas tas, kad joje nėra kiaušinių, pieno ir sviesto, vadinasi, joje mažiau angliavandenių ir riebalų. Iš šios tešlos gaminama garsioji rytietiška baklava, tačiau ji tinka ir su mėsa bei vaisiais. Šiame recepte aprašomas greitai paruošiamas saldus filo pyragas su bananais.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Išskleiskite vieną filė lakštą ir virtuviniu šepetėliu patepkite sviestu. Ant viršaus uždėkite kitą lakštą ir patepkite sviestu. Supjaustykite tešlą ilgomis juostelėmis. Tešlą uždenkite aplink bananus ir patepkite sviestu.
Žingsnis 2
Paruoškite filo su bananais. Bananus sudėkite į filolą ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių, kol tešla lengvai paruduos.
Kategorijos