Greitashyllo receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-23

Greitashyllo receptas

Filo tešla kilusi iš Graikijos, kur pats žodis "filo" reiškia lakštą. Jos sudėtis paprasta - miltai, vanduo ir alyvuogių aliejus. Filo tešlos privalumas tas, kad joje nėra kiaušinių, pieno ir sviesto, vadinasi, joje mažiau angliavandenių ir riebalų. Iš šios tešlos gaminama garsioji rytietiška baklava, tačiau ji tinka ir su mėsa bei vaisiais. Šiame recepte aprašomas greitai paruošiamas saldus filo pyragas su bananais.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
216 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Greitashyllo receptas Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Išskleiskite vieną filė lakštą ir virtuviniu šepetėliu patepkite sviestu. Ant viršaus uždėkite kitą lakštą ir patepkite sviestu. Supjaustykite tešlą ilgomis juostelėmis. Tešlą uždenkite aplink bananus ir patepkite sviestu.

Žingsnis 2

Greitashyllo receptas Žingsnis 2
Paruoškite filo su bananais. Bananus sudėkite į filolą ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių, kol tešla lengvai paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, sluoksniuotos tešlos gaminiai, vaisių desertai, grietinėlės ir pieno desertai, paprasta, bendri alergenai, braškių sezonas, receptų knyga, kepimas su grietine, kepimas su sūriu, kepimas su varške, kepimas su kakava, kepimas su vaisiais

Kategorijos