Publikavimo data: 2024-06-16
Greiti kopūstų paplotėliai
Kopūstų paplotėliai yra vienas iš greičiausių ir paprasčiausių paplotėlių rūšių, tačiau pasižymintis išskirtiniu skoniu ir mėgstamas daugelio žmonių. Tokių pyragėlių įdaras gali būti rauginti kopūstai arba švieži, šiek tiek virti kopūstai, o galimų tešlos rūšių ir priedų prie įdaro yra tiek daug, kad kiekvieną dieną galite gaminti naujus kopūstų pyragėlius ir nesikartoti visą mėnesį.
Žingsnis 1
Tinkamame inde sumaišykite kefyrą, sodą, druską ir cukrų. Nuolat maišydami palaipsniui į mišinį supilkite augalinį aliejų ir miltus. Išminkykite minkštą, nelipnią tešlą. Tešlą uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Įkaitintame augaliniame aliejuje apkepkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, kol įgaus auksinę spalvą. Tada į jį suberkite kopūstus ir troškinkite apie 10 minučių. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Likusią tešlą padalykite į 13 vienodų dalių. Kiekvieną gabalėlį pirmiausia išminkykite rankose ir iškočiokite į nedidelį apvalų blynelį. Į vidurį dėkite įdarą ir priešingus kraštus užspauskite.
Žingsnis 4
Papuoštus paplotėlius dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos. Kiekvieną paplotėlį aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis bei linų sėmenimis. Kepkite 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Kategorijos