Publikavimo data: 2024-06-09
Greitos salotos su kalmarais ir agurkais
Kalmarai turi ne tik puikų skonį, maistinę vertę, bet ir gydomųjų savybių, neatsitiktinai kalmarai dar vadinami "jūros ženšeniu". Kalmarai turi daug baltymų, vitaminų B6, PP, E, C, polinesočiųjų riebalų, kurie svarbūs gerai žmogaus organizmo veiklai. Be to, kalmarai turi mikroelementų, juose yra daug kalio, kuris taip reikalingas širdies veiklai.
Žingsnis 1
Sudėkite bulves ir morkas į puodą su vandeniu. Užvirkite ir virkite, kol suminkštės. Į paruoštą verdantį vandenį sudėkite kalmarus ir virkite 2 minutes.
Žingsnis 2
Supjaustykite agurkus, bulves ir morkas kubeliais. Kalmarus supjaustykite išilgai, bet ne stambiai, petražoles smulkiai sukapokite. Visa tai sudėkite į paruoštą lėkštę, taip pat įberkite žirnelių. Tada užtepkite majonezo.
Kategorijos