Publikavimo data: 2024-06-13
Grietinėlės pyragas
XIX a. viduryje Plombières-les-Bains lankėsi Napoleonas III. Imperatoriaus ir jo palydos stalas buvo nukrautas skanėstais, tarp kurių išsiskyrė ledinis desertas. Deserto su cukruotais vaisiais vyšnių užpile skonis svečiams atrodė nepakartojamas. Tai buvo pirmieji ledai, kurie nors iš tolo priminė šiuolaikinius grietininius ledus, tačiau būtent nuo jo prasideda garsiojo deserto istorija. Tikrąjį plombyrą su grietinėle nesunku pasigaminti namuose.
Žingsnis 1
Išplakite grietinėlę su kondensuotu pienu. Supilkite grietinėlę į plakimo indą. Pradėkite plakti mikseriu nedideliu greičiu, palaipsniui didindami greitį. Tuo pačiu metu dalimis supilkite kondensuotą pieną. Įmaišykite vanilę ir toliau plakite, kol mišinys sutirštės.
Žingsnis 2
Suplakite grietinėlę į ledų gaminimo aparatą. Suplaktą masę sudėkite į ledų indą. Uždenkite dangčiu ir įdėkite į šaldiklį 8 valandoms.
Kategorijos