Grietinės padažas iš adžikos su krapais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Grietinės padažas iš adžikos su krapais

Švelnus ir pikantiškas padažas, kurio pagrindą sudaro grietinė, adžika, česnakai ir krapai, puikiai tiks prie mėsos, žuvies, paukštienos, keptų daržovių ar kaimiškų bulvių. Padažas ypač patiks Kaukazo virtuvės žinovams. Padažui ruošti galima vartoti bet kokio riebumo grietinę. Adžika tinka sausa arba pastos pavidalo. Tai paprastas ir lengvas padažas, kuriam paruošti užtrunka tik 10 minučių.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
136 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (38 bal.)

Žingsnis 1

Grietinės padažas iš adžikos su krapais Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite krapus. Česnaką sutarkuokite arba išspauskite smulkia tarka.

Žingsnis 2

Grietinės padažas iš adžikos su krapais Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinę, krapus, česnaką, adžiką, citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.

Žingsnis 3

Grietinės padažas iš adžikos su krapais Žingsnis 3
Padažą maišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Grietinės padažas iš adžikos su krapais Žingsnis 4
Šaukštu supilkite padažą į lėkštę ar dubenį ir papuoškite smulkintais krapais. Paruošta.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, kriaušių sezonas, obuolių sezonas, confit, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, uogienė su obuoliais, uogienė su apelsinais

Kategorijos