Publikavimo data: 2024-06-23
Grietinės padažas iš adžikos su krapais
Švelnus ir pikantiškas padažas, kurio pagrindą sudaro grietinė, adžika, česnakai ir krapai, puikiai tiks prie mėsos, žuvies, paukštienos, keptų daržovių ar kaimiškų bulvių. Padažas ypač patiks Kaukazo virtuvės žinovams. Padažui ruošti galima vartoti bet kokio riebumo grietinę. Adžika tinka sausa arba pastos pavidalo. Tai paprastas ir lengvas padažas, kuriam paruošti užtrunka tik 10 minučių.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite krapus. Česnaką sutarkuokite arba išspauskite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinę, krapus, česnaką, adžiką, citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.
Žingsnis 3
Padažą maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Šaukštu supilkite padažą į lėkštę ar dubenį ir papuoškite smulkintais krapais. Paruošta.
Kategorijos