Publikavimo data: 2024-05-19
Grietinės paploteliai orkaitėje
Grietinės paplotėliai bus puikus priedas ne tik prie pirmųjų patiekalų, bet ir puiki deserto alternatyva. Grietinės suktinukų kepimo orkaitėje receptas yra paprastas. Tokie plokštainiai bus gardūs, kaip kepti pas močiutę. Geriau naudoti grietinę, kurios riebumas ne mažesnis kaip 25 %, taip jie bus minkštesni.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Paimkite gilų dubenį, sudėkite į jį grietinę, suberkite grūdėtąjį cukrų ir išsukite šakute, plaktuvu arba mikseriu. Į kitą dubenį su persijotais miltais suberkite sodą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į grietinės masę lėtai supilkite miltus, sumaišytus su soda. Užminkykite tešlą. Jei tešla nepakankamai tiršta, įberkite daugiau miltų.
Žingsnis 3
Suformuokite paplotėlius. Padalykite tešlą per pusę. Iš abiejų pusių iškočiokite 0,5 cm storio paplotėlius. Stikline išpjaukite tokio pat skersmens apskritimus.
Žingsnis 4
Sudėkite paplotėlius ant kepimo skardos. Ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos dėkite tešlos apskritimus po du vienas ant kito ir kepkite 200-210 laipsnių temperatūros orkaitėje 10-15 minučių, kol paplotėliai lengvai paruduos. Išimkite paplotėlius iš orkaitės ir atvėsinkite.
Kategorijos