Publikavimo data: 2024-05-25
Grietinės pyragas puodelyje.
Nuo vaikystės visi žino grietinės tortą: švelnūs biskvitiniai pyragaičiai, pamirkyti saldžioje grietinėje, ir taip keliais sluoksniais. Smetaninis tortas - tai miniatiūrinė garsiojo nostalgiško deserto kopija. Viskas taip pat, tik torto formatu. Tai labai paprastas ir greitai pagaminamas patiekalas, kuris bus ne tik geras skanėstas ir priedas prie arbatos puodelio, bet ir padės pasinerti į šviesių dienų prisiminimus.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinės pyrago tešlą. Kiaušinį išplakite su cukrumi, įmaišykite grietinę ir persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Supilkite tešlą į sviestu išteptą puodelį ir 3,5 min. kaitinkite 700 W mikrobangų krosnelėje. Išimkite pyragą iš puodelio ir palikite ant stalo džiūti apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Nedideliame inde sumaišykite reikiamą kiekį grietinės ir cukraus ir plakite, kol kremas taps vientisas. Cukrus turi visiškai ištirpti.
Žingsnis 4
Atvėsusį pyragą perpjaukite per pusę. Ant abiejų torto pusių užtepkite kremo ir uždėkite vieną pusę ant kitos. Viršų apibarstykite tarkuotu šokoladu ir palikite grietinės tortą 15 minučių pastovėti.
Kategorijos