Publikavimo data: 2024-05-12
Grietinės pyragėliai
Žingsnis 1
Pieną pašildykite iki maždaug 40 °C ir supilkite į gilų dubenį.
Žingsnis 2
Į pieną suberkite mielių miltelius, druską ir cukrų. Švelniai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 10-15 minučių, kad mielės suaktyvėtų.
Žingsnis 3
Į dubenį suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 4
Į tešlą sudėkite suminkštintą sviestą ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių ir rankų. Iš tešlos suformuokite rutulį.
Žingsnis 6
Uždenkite tešlą rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų 1 valandą.
Žingsnis 7
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Sumaišykite grietinę, cukrų ir krakmolą.
Žingsnis 8
Kai tešla pakils, išverskite ją ant miltais pabarstyto stalo. Padalykite tešlą į maždaug 100 g porcijas ir suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 9
Tešlos rutuliukus sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Prieš tai pergamentą patepkite augaliniu aliejumi. Kiekvieną tešlos rutuliuką švelniai suplokite rankomis ir stikline padarykite įdubimus.
Žingsnis 10
Į kiekvieną ertmę įdėkite po šaukštą grietinės įdaro.
Žingsnis 11
Pasiųskite wattrushki kepti į orkaitę 30-40 minučių.
Žingsnis 12
Grietinės pyragėliai paruošti. Patiekite juos apibarstytus cukraus pudra. Gero apetito!
Kategorijos