Grietinės pyragėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-12

Grietinės pyragėliai

Gaminimo laikas
145 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
266 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.27/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grietinės pyragėliai Žingsnis 1
Pieną pašildykite iki maždaug 40 °C ir supilkite į gilų dubenį.

Žingsnis 2

Grietinės pyragėliai Žingsnis 2
Į pieną suberkite mielių miltelius, druską ir cukrų. Švelniai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 10-15 minučių, kad mielės suaktyvėtų.

Žingsnis 3

Grietinės pyragėliai Žingsnis 3
Į dubenį suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą.

Žingsnis 4

Grietinės pyragėliai Žingsnis 4
Į tešlą sudėkite suminkštintą sviestą ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Grietinės pyragėliai Žingsnis 5
Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių ir rankų. Iš tešlos suformuokite rutulį.

Žingsnis 6

Grietinės pyragėliai Žingsnis 6
Uždenkite tešlą rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų 1 valandą.

Žingsnis 7

Grietinės pyragėliai Žingsnis 7
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Sumaišykite grietinę, cukrų ir krakmolą.

Žingsnis 8

Grietinės pyragėliai Žingsnis 8
Kai tešla pakils, išverskite ją ant miltais pabarstyto stalo. Padalykite tešlą į maždaug 100 g porcijas ir suformuokite rutuliukus.

Žingsnis 9

Grietinės pyragėliai Žingsnis 9
Tešlos rutuliukus sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Prieš tai pergamentą patepkite augaliniu aliejumi. Kiekvieną tešlos rutuliuką švelniai suplokite rankomis ir stikline padarykite įdubimus.

Žingsnis 10

Grietinės pyragėliai Žingsnis 10
Į kiekvieną ertmę įdėkite po šaukštą grietinės įdaro.

Žingsnis 11

Grietinės pyragėliai Žingsnis 11
Pasiųskite wattrushki kepti į orkaitę 30-40 minučių.

Žingsnis 12

Grietinės pyragėliai Žingsnis 12
Grietinės pyragėliai paruošti. Patiekite juos apibarstytus cukraus pudra. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos