Grikių ir kviečių duona pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Grikių ir kviečių duona

Savo rankomis kepta duona niekada neprilygs parduotuvinei, todėl gaminkite naminę.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
231 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
46 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.19/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Grikių ir kviečių duona Žingsnis 1
Į dubenį įpilkite šilto vandens, kad mielės suaktyvėtų. Supilkite mieles ir pusę puodelio miltų. Pastatykite į šiltą vietą, kad iškiltų raugas.

Žingsnis 2

Grikių ir kviečių duona Žingsnis 2
Į mišinį įpilkite garstyčių aliejaus. Palaipsniui suberkite grikių miltus ir likusius kvietinius miltus.

Žingsnis 3

Grikių ir kviečių duona Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų arba lipti tik šiek tiek. Įdėkite tešlą į paruoštą formą, iš anksto išteptą augaliniu aliejumi. Padėkite valandai į šiltą vietą, kad tešla pakiltų.

Žingsnis 4

Grikių ir kviečių duona Žingsnis 4
Šaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 40-45 minutėms. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
miltų antrieji patiekalai, kepama orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, duona, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, duona su salyklu, duona su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais, duona su sausomis mielėmis

Kategorijos