Publikavimo data: 2025-08-17
Grikių ir kviečių duona
Savo rankomis kepta duona niekada neprilygs parduotuvinei, todėl gaminkite naminę.
Žingsnis 1
Į dubenį įpilkite šilto vandens, kad mielės suaktyvėtų. Supilkite mieles ir pusę puodelio miltų. Pastatykite į šiltą vietą, kad iškiltų raugas.
Žingsnis 2
Į mišinį įpilkite garstyčių aliejaus. Palaipsniui suberkite grikių miltus ir likusius kvietinius miltus.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų arba lipti tik šiek tiek. Įdėkite tešlą į paruoštą formą, iš anksto išteptą augaliniu aliejumi. Padėkite valandai į šiltą vietą, kad tešla pakiltų.
Žingsnis 4
Šaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 40-45 minutėms. Gero apetito!
Kategorijos