Publikavimo data: 2024-06-08
Gudobelių uogienė
Dažniausiai raudonosios gudobelės uogos (tiek šviežios, tiek džiovintos) naudojamos užpilams ir nuovirams ruošti. Tačiau norėdami paruošti šias naudingas uogas žiemai, galite išvirti uogienę. Labai dažnai gudobelės vartojamos širdžiai ir kraujagyslėms gydyti, todėl gudobelių uogienė pravers tiems, kurie nori derinti naudą su malonumu. Pagal gudobelių uogienės receptą nuo uogų nereikia pašalinti kauliukų, kurie turi antivirusinių ir antibakterinių savybių.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Į puodą storu dugnu supilkite vandenį, suberkite cukrų, išmaišykite ir pastatykite ant silpnos ugnies. Mišinį užvirinkite, kol cukrus ištirps, ir į sirupą suberkite cinamoną bei vanilinį cukrų. Kai sirupas užvirs, pavirkite dar 7-10 minučių ir nukelkite nuo ugnies. Į sirupą sudėkite uogas ir palikite 12 valandų.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Pastatykite puodą su sirupu ir uogomis ant viryklės, užvirinkite ant silpnos ugnies ir virkite 30-35 min., kol uogienė bus paruošta.
Žingsnis 3
Supilkite uogienę į stiklainius. Kol uogienė karšta, supilkite ją į paruoštus sterilizuotus stiklainius ir uždarykite švariais, sausais dangteliais. Suvyniokite stiklainius į rankšluostį ar antklodę ir palikite atvėsti. Paruoštą gudobelių uogienę laikykite kambario temperatūroje arba padėkite vėsioje, tamsioje vietoje.
Kategorijos