Hingalšas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Hingalšas

Hingalašas arba khingalašas - tai čečėnų nacionalinis patiekalas, labai saldus ir sultingas plokštainis su moliūgais. Rekomenduojame naudoti Muscat moliūgų veisles, nes jos pasižymi ryškiu aromatu ir sodriu skoniu, todėl puikiai tinka desertams ir kitiems patiekalams, kuriuose pabrėžiamas moliūgų skonis. Taip pat galite naudoti paruoštą tešlą, kad sutaupytumėte laiko.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
183 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Hingalšas Žingsnis 1
Tešlai paruošti sumaišykite kambario temperatūros kefyrą su soda ir druska, palikite burbuliuoti, išminkykite biriai tešlai.

Žingsnis 2

Hingalšas Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais, pakepinkite su trupučiu augalinio aliejaus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 3

Hingalšas Žingsnis 3
Moliūgą supjaustykite mažais gabalėliais ir virkite 20-25 minutes, kol suminkštės. Nusausinkite, moliūgą sutrinkite, sudėkite pakepintą svogūną ir prieskonius.

Žingsnis 4

Hingalšas Žingsnis 4
Padalykite tešlą į vienodo dydžio gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite ir pripildykite įdaro, užspauskite kraštus.

Žingsnis 5

Hingalšas Žingsnis 5
Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą. Kepkite pyragėlius keptuvėje ir iškart aptepkite ištirpintu sviestu ir aliejumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos