Publikavimo data: 2024-09-14
Hingalšas
Hingalašas arba khingalašas - tai čečėnų nacionalinis patiekalas, labai saldus ir sultingas plokštainis su moliūgais. Rekomenduojame naudoti Muscat moliūgų veisles, nes jos pasižymi ryškiu aromatu ir sodriu skoniu, todėl puikiai tinka desertams ir kitiems patiekalams, kuriuose pabrėžiamas moliūgų skonis. Taip pat galite naudoti paruoštą tešlą, kad sutaupytumėte laiko.
Žingsnis 1
Tešlai paruošti sumaišykite kambario temperatūros kefyrą su soda ir druska, palikite burbuliuoti, išminkykite biriai tešlai.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais, pakepinkite su trupučiu augalinio aliejaus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Moliūgą supjaustykite mažais gabalėliais ir virkite 20-25 minutes, kol suminkštės. Nusausinkite, moliūgą sutrinkite, sudėkite pakepintą svogūną ir prieskonius.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į vienodo dydžio gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite ir pripildykite įdaro, užspauskite kraštus.
Žingsnis 5
Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą. Kepkite pyragėlius keptuvėje ir iškart aptepkite ištirpintu sviestu ir aliejumi.
Kategorijos